Informacion

Mbydheni Prezantim

Mbydheni Aktivitet Social

Mbydheni Reportazhe

Shėrbime Publike

Mbydheni Dokumentacion . . .

Mbydheni Sherbime Interneti

Mbydheni Librari

Mbydheni Te Ndryshme

Mbydheni Sende per Falje

Mbydheni Mjekesi

Leter informacioni
Abonohuni per tu informuar.
Abonim
Hiq abonimin
6 Abonentėt

   vizita

   vizitor ne linjė

Mirėsevini tek . . . adpa.info

 SHPAK (ADPA)eshte Shqata e Personave me Aaftesi te Kufizuar. 

Nje nga detyrat strategjike e kesaj shoqate eshte te mbroje te drejtat dhe lirite themelore  te PAK per integrimin e tyre ne shoqeri, te shprehura qarte ne te gjitha konventat nderkombetare dhe ne Kushtetuten e Shqiperise. Gjithashtu shume e rendesishme dhe prioritare per  Shoqata e PAK eshte te ndertoje nje mjedisi gjithe perfshires pa bariera dhe cdo indivit te ndjehet i perfshire ne komunitetin ku jeton. Duke qene pjese e angazhimeve publike ne jete sociale, kjo shoqate afron sherbime te ndryshme si: ndihme administrative falas, edukim dhe formim profesional, edukim shendetesor, mbrojtje ligjore, realizon projekte per integrimin si dhe mundeson shkembim eksperience mes personave qe kane te njejtat probleme shendetesor dhe sociale e ekonomike .
3 Shrikmet e fundit


Projek ligji PAK - nga faiku le 21/07/2014 @ 16:24


 Sipas Projekt ligji te ri per PAK po behet nje zhurme e madhe dhe mendoj e pa drejte,  projket ligji i ri  eshte nje ligj qe ne thelb ka perfshirejen  e te gjithe grupeve me aftesi te kufizuara dhe ligji i vjeter linte jashte disa grupime serioze qe nuk u bene kurre pjese e politikes qofte majtas apo djathtas, por punojne ne perputhje me ligjet per Shoqatat jo qeveritare , Pse i tremben disa drejtues shoqatash ketij ligji bashkekohor, cfare nuk u pelqen, se duan akoma  qe te paguhen me taksat e shqiptareve, le te konkurojne me projeklte dhe le te fitojne, le  te afrojne sherbime dhe qe komuniteti i PAK ti mbeshtese jo me me favore te dashur miq, demokracia ,e drejta , liria dhe ligji jetoje bashke , pra edhe neve te na jepet mundesia te konkurojme. Pse kane frike nga te drejta e barabarta mes grupimeve. Kur dhe nje individ i vetem ka te drejte e vet dhe jo te detyrohte te behet me pa tjeter antari shoqates tende apo atij tjetrit jashte vullnetit dhe deshire se tij. shpresoj te me kuptoni 
... / ... Lexo vazhdimin


projekt ligji iri - nga Vasili le 21/07/2014 @ 12:08

 Proj.ligj.i ri per PAK i miratuar nė parim nė K.Ē.S, ka per qellim te mbroje drejt per drejt PAK. Ne falenderojme Ministri Velija si dhe komisioni  e Ceshtje  Sociale per kalimin e ketij ligji ne Kuvend. U bejme  thire PAK te mos bien pre e disa drejtuesve te shoqatave , te cilet ne emer te personave me aftesi te kufizuara kerkojne ti bejne presion qeverise per te ruajtur favoret e fituara . Me projekt ligjin e ri ata humbasin favoret e ndersa personat e vertete me aftesis te kufizuar do te shpetojne nga abuzimet  e krijuara dhe do te fitoje respektin dhe moralin e tyre te neper kembur. Ftojme Deputete e Kuvendit ta miratojne kete proj.ligj,si autokritike per te korigjuar te kaluaren, ku politika e majte dhe e djathte ne pergjithesi nuk ka qene e vemendeshme ndaj nesh . Ne shpresojme se do te fitoje e drejat e PAK dhe jo e disa kryetareve te cilet jane kthyer ne pashallare te kuq.

Te ndryshoje Statusi i Invalidit Te Punes - nga petriti le 20/07/2014 @ 12:14

Te dashur Lexues jepni Opinionin tuaj rreth kesaj teme te mbrehte sociale

Kohe e fundit po diskutohet shume per ndryshimin e ligjit per PAK, ky ndryshim eshte shume i domosdoshem..Ligji Nr.7889 dt14.121.1994 " Per statusin e Invalidit" mendojme se i ka kaluar koha dhe nuk i pergjigjet situatave te reja te krijuara, pra kane kaluar 20 vjet. Ne Ligji Nr.7889 dt.14.121.1994 " per statusin e Invalidit" i ndryshuar me Ligjin Nr.8052 Dt.21.12. 1995. Jane verejtur shume fenomenen negative. Ne kete shkrim do te ndalemi tek nein 4 i ketij ligji qe deformon konceptin  juridik te te drejtave te njeriut.
Ky nene eshte antiligjor dhe anti kushtetues per keto arsye.
 • Detyron PA te kufizuara te antresohen vetem ne nje shoqate jashte vullnetit te tyre duke shkelur mjaft rende ne dinjitetin , te drejten e organizimit , pjesemarjes, te drejte e lirise mendimit si dhe akses te barabarte para ligjit.
 • Nxit pabarazine mes organizatave qe mbrojne interesate P.A te Kufizuara 
 • duke u bazuar ne ligjinper funksionimin e Sigurimeve Shoqerore,i eshte hequr e drejta nje Institucioni qe e ka ne kompedenccekete praktike,dhe dublohet nga nje shoqate joqeveritare.
Ja argumentat e nevojshme per kete problem.

Te gjitha praktikat e kryera dhe qe vazhdojne te kryhen, ne zbatim te ketij ligjinr.7889 dt14.12.1994  " PER STATUSIN E iNVALIDITTE PUNES" te ndryshuar qe thote : Invalidet paisen me deshmi Zyrtare indentifikimi. deshmia leshohet nga shoqata ee Invalideve te punes ne baze te KMAC. Me kete ndryshim ligji i hiqet kompedenca I.S.SHoqerore dhe i jepet nje shoqateje jo qeveritare. shkelet barazia mes Shoqatave, shkelet ligji per funksionimin e shoqate joqeveritare te cilat funksionojne ne baze te ligjit Nr.8788,dt.7.5.2001 ku ne nenin 6 qe thote" Organizatat jofitimprurese e ushtrojne veprimtarine e tyrene menyre te panvarur nga organet e shtetitdhe interesat shteterore.Ligji Nr7889 dt 14.12.1994 neni 4 i ndryshuar me ligjin Nr 8052dt21.12.1995 Per stausin e Invalidit te punes" bie ne kundershtim me :    
A. Kushtetute e republikes se Shqiperise perkatesish ne nenet 15,dhe 46, ku thuhet shprehimisht se:
Neni 15.
1. Te drejtat dhe lirite themelore te njeriut jane te pandashme, te patjetersushme e te padhunueshme dhe qendrojne ne themel te te gjithe rendit Juridik
2.Organet e pushtetit Publik , ne permbushje te deturave te tyre , duhet te respektojne te drejta dhe lirite themelore te njeriut, si dhe te kontriboje ne realizimin e tyre.
Neni46.
1.Kushdo ka te drejte te orrganizohet kolektivisht per cfardo qellim te ligjshem.
2.regjistrimi ne Gjykate i organizatave behet sipas ligjit.

B. Gjithashtu ky neni i ketij ligji bie ne kundershtim te plote dhe me keto akte nderkombetare si:
 •      Deklarata Universale  e te drejtave te njeriut , neni 20 shprehet:
1. Cdo njeri ka te drejten e lirise per tu mbledhur dhe per tu bashkuar ne organizata paqesore .
2. Askush nuk mund te  detyrohet te beje pjese ne nje organizate.
 • Pakti Nderkombetar lidhur me te drejtat civile dhe Politike" nenei 22 paragrafi 1. Cdo person ka te drejte te bashkohet lirisht me te tjeret, perfshi ketu edhe te drejten per te formuar shoqata sindikata dhe per te marre pjese ne to per mbrojtjen e interesave te veta.
 • Konventa Europiane e te Drejtave te Njeriut neni 11 shprehet:                                1. Cdo person ka te drejten e lirise se mbledhjeve paqesore dhe te lirise se bashkimit ne shoqata, perfshite drejten per te formuar bashke me te tjeret sindikata dhe per te hyre ne sindikata per mbrojtjen e interesave te veta.     Ne keto kushte  synojme per ndryshimin e"Statusit te Invalidit te punes" ne teresi si dhe ne vecanti neni 4 i tij i ndryshuar me ligjin Nr. 8052 dt.12.12.1995 Ky ndryshim do te  zgjidhe nje problem te mbrehte social, moral diskriminues sic eshteai i garantimit te te drejtave te njeriut aftesi te kufizuar, ku nepermjet ketij permiresimi do te kontribohet ne rruajtjen e dinjtetit te personit me aftesi te kufizaur, dhe do te clirohet nga te gjitha format abuzive qe jane si pasoje e vendimeve dhe udhezimeve te dala nga neni 4 i Ligjit Nr.7889 Dt.14.12.1994  "Per statusin e Invalidit te punes" ndryshuar. Keshtu sigurohet nje praktike mosdiskriminuese e ketyre shtresave dhe zbusin problemet sociale te krijuara deri tani si pasoje e mbartjes nga ky ligj.
                                             

... / ... Lexo vazhdimin


Pershtypjet - . . .


Note n°9 nga Nina Ahmetaj le 27/11/2014 @ 11:09
    *  Opinion nga kursi 18 i Kompjuterit
 Nga Nina Ahmetaj Nendor 2014
  KURSI 18
 
E Hene . Ne shkolle  kemi shtate ore te veshtira  e te lodhshme. Sapo mbaroj mesimin ne oren 14:00, vij direkt ne kurs. Kursi i kompjuterit eshte si nje ore qetesimi per mua. Kur vij ketu e harroj gjithe lodhjen. Ketu ne mesojme shume, jo vetem per kompjuterin, por edhe ne fusha te tjera te jetes. Deri tani gjithshka kam mesuar me ka sherbyer shume. 

Perkrah mesimit bejme  edhe shume shaka dhe shkrihemi se qeshuri . Jemi familjarizuar  me njeri tjetrin dhe me profesorin. Marrim dhe japim mendime te ndryshme. Sa here qe vij ketu mesoj nga nje gje te re, prandaj vij me shume deshire. Ketu une ndjehem shume mire me kedo dhe me profesor Arturin jemi bere te gjithe miq te mire. Me Xhaxhi Llazarin gjithashtu. Ai kujdeset per ne si per mbarevajtjen tone ne kurs,  per pjesmarjen , per angazhimin gjate kursit si dhe na keshillon si prind qe asnjehere te mos mungojme ose te vime me vonese.  Te gjithe kujdesen per ne. Kur mbarojme kursin na japin ushqim sanduic i shoqeruar me fruta ose me lengje.
 Keshtu shkojne te gjitha ditet e hena dhe e merkura ne pergjithesi. Per mua jane dy ditet me te bukura te Javes. Kur te mbarojme kursin e kompjuterit ne 15 Dhjetor Shoqata do te organizoje nje takim per problemet sociale qe shqetesojne femijet. Ne te marrin pjese edhe prinderit tane si dhe lektore nga fusha te ndryshem si shendetesia , shkencat sociale, policia etjera. Ne janar 2015 une jam regjistruar dhe ne kursin e Anglishtes qe organizon kjo shoqate. Po le nje mesazh per te gjithe ata qe duan te mesojne kompjuterin dhe Anglishten, dhe qe nuk kane mundesi finiciare,  te vine te regjistrohen ketu te shoqata dhe gjithcka eshte falas. Ne fund te kursit paisemi dhe me certifiakat. Ju a them me sinqerte qe gjithcka eshte shume serioze dhe keni se cfare mesoni.
 Ju faleminderit te gjitheve atyre qe na mundesoje sherbime falas, pasi prinderit tane nuk kane mundesi financiare te na ndihmojne.
Suksese shoqates 

Donation
  Ēdo donacion mund ta kryeni pranė : RAIFFEISEN BANK

  Nė numrat e llogarisė:
 • 0 1 0 1 0 0 1 9 4 6    ( Dhurim nė LEK ),
 • 8 0 1 0 0 0 1 9 4 6    ( Donatione en €URO ),
 • 8 0 2 0 0 0 1 9 4 6    ( Donatione in DOLLAR USD ).
  FALEMINDERIT.
Special !

50% ULJE

ne sherbimet dentare

AKORD me KLINIKAT "VIP"


ēmimi 500 lek

Interviste Press

ligori_img.png


 Me shkrimtarin  Ligor Shyti  
(Reportazh.......)

Partner

Hits : 77
Hits : 77
Hits : 77

Shtoni reklamen tuaj

T O P