Informacion

Mbydheni Prezantim

Mbydheni Aktivitet Social

Mbydheni Reportazhe

Shėrbime Publike

Mbydheni Dokumentacion . . .

Mbydheni Sherbime Interneti

Mbydheni Librari

Mbydheni Te Ndryshme

Mbydheni Sende per Falje

Mbydheni Mjekesi

Leter informacioni
Abonohuni per tu informuar.
Abonim
Hiq abonimin
6 Abonentėt

   vizita

   vizitor ne linjė

Aktualitet


Lajmerim - nga shpak le 05/02/2020 @ 10:53

LAJMERIM      

Shoqata e Personave  me Aftesi te Kufizuar  me qender  ne Tirane, me adrrese prane  21 Dhjetor tek Ish godines se Njesise Bashiake Nr.7. Organizon kurse Kompjuteri dhe te Gjuhes Angleze pa pagese per femijet e Invalideve, jetime, familjeve ne nevoje dhe te tjere, nga mosha 12-16vjec 
Falas librat, fletoret,  e gjithcka qe duhet per mesim. Dhurata per student  me te mire, si dhe nje pakete ushqimi cdo dite  ne fund te mesimit. Kush deshiron te regjistroje femijen ne keto kurse si dhe per nje informacion me te detajuar ju lutemi te kontaktoni me personin pergjegjes  ne numerin cel: 0699482565.
Programi i mbeshtetur dhe financuar nga Org. " Merct USA"
  Regjistrimet kane filluar, Shpejtoni .
Kurset per kete sezon fillojne me 05 - 04-2020  
Shoqata e personave  me Aftesi te Kufizuar.

Lajmerim - nga shpak le 09/07/2019 @ 11:50

LAJMERIM      

Shoqata e Personave  me Aftesi te Kufizuar  me qender  ne Tirane, me adrrese prane  21 Dhjetor tek Ish godines se Njesise Bashiake Nr.7. Organizon kurse Kompjuteri dhe te Gjuhes Angleze pa pagese per femijet e Invalideve, jetime dhe te familjeve ne nevoje  nga mosha 12-16vjec.  Falas librat, fletoret,  e gjithcka qe duhet per mesim. Dhurata per student  me te mire, si dhe nje pakete ushqimi cdo dite  ne fund te mesimit. Kush deshiron te regjistroje femijen ne keto kurse si dhe per nje informacion me te detajuar ju lutemi te kontaktoni me personin pergjegjes  ne numerin cel: 0699482565.   Regjistrimet kane filluar, Shpejtoni .
Kurset per kete sezon fillojne me 16 - 09-2019 
Shoqata e personave  me Aftesi te Kufizuar.

Lajmeri Per Kurse - nga shoqata le 07/08/2018 @ 23:03

 
 

LAJMERIM  

 
 
Shoqata e Personave  me Aftesi te Kufizuar  me qender  ne Tirane, me adrrese prane  21 Dhjetor tek Ish godines se Njesise Bashiake Nr.7. Organizon kurse Kompjuteri dhe te Gjuhes Angleze pa pagese per femijet e Invalideve, jetime dhe te familjeve ne nevoje  nga mosha 12-16vjec.  Falas librat, fletoret,  e gjithcka qe duhet per mesim. Dhurata per student  me te mire, si dhe nje pakete ushqimi cdo dite  ne fund te mesimit. Kush deshiron te regjistroje femijen ne keto kurse si dhe per nje informacion me te detajuar ju lutemi te kontaktoni me personin pergjegjes 
ne numerin cel: 0699482565.  
Regjistrimet kane filluar, Shpejtoni .
Kurset per kete sezon fillojne me 15 - 09-2018
  
Shoqata e personave  me Aftesi te Kufizuar.
 
 
        
 

 


Lajmeri Per Kurse - nga shoqata le 14/02/2017 @ 18:48

 
 

LAJMERIM  

 
 
Shoqata e Personave  me Aftesi te Kufizuar  me qender  ne Tirane, me adrrese prane  21 Dhjetor tek godines se Njesise Bashiake Nr.7. Organizon kurse Kompjuteri dhe te Gjuhes Angleze pa pagese per femijet e Invalideve, jetime dhe te familjeve ne nevoje  nga mosha 12-16vjec. Gjithcka falas librat, fletoret,  e gjithcka qe duhet per mesim. Dhurata per student  me te mire, si dhe nje pakete ushqimi cdo dite  ne fund kursi. Kush deshiron te regjistroje femijen ne keto kurse si dhe per nje informacion me te detajuar ju lutemi te kontaktoni me personin pergjegjes 
ne numerin cel: 0692139320.  
Regjistrimet kane filluar, Shpejtoni .
Kurset per kete sezon fillojne me 10 - 04-2017
    
Shoqata e personave  me Aftesi te Kufizuar.
 
 
        
 

 


Lajmeri Per Kurse - nga shoqata le 18/08/2016 @ 15:18

 
 

LAJMERIM  

 
 
Shoqata e Personave  me Aftesi te Kufizuar  me qender  ne Tirane, me adrrese prane  21 Dhjetor tek godines se Njesise Bashiake Nr.7. Organizon kurse Kompjuteri dhe te Gjuhes Angleze pa pagese per femijet e Invalideve, jetime dhe te familjeve ne nevoje  nga mosha 12-16vjec. Gjithcka falas librat, fletoret,  e gjithcka qe duhet per mesim. Dhurata per student  me te mire, si dhe nje pakete ushqimi cdo dite  ne fund kursi. Kush deshiron te regjistroje femijen ne keto kurse si dhe per nje informacion me te detajuar ju lutemi te kontaktoni me personin pergjegjes 
ne numerin cel: 0692139320.  
Regjistrimet kane filluar, Shpejtoni .
Kurset per kete sezon fillojne me 15 - 09-2016
       
Shoqata e personave  me Aftesi te Kufizuar.
 
 
f_kursi2.png
       
F_Nj.png

 


Lajmeri Per Kurse - nga shoqata le 31/12/2015 @ 15:53

 
 

LAJMERIM  

 
 
Shoqata e Personave  me Aftesi te Kufizuar  me qender  ne Tirane, me adrrese prane  21 Dhjetor tek godines se Njesise Bashiake Nr.7. Organizon kurse Kompjuteri dhe te Gjuhes Angleze pa pagese per femijet e Invalideve, jetime dhe te familjeve ne nevoje  nga mosha 12-16vjec. Gjithcka falas librat, fletoret,  e gjithcka qe duhet per mesim. Dhurata per student  me te mire, si dhe nje pakete ushqimi cdo dite  ne fund kursi. Kush deshiron te regjistroje femijen ne keto kurse si dhe per nje informacion me te detajuar ju lutemi te kontaktoni me personin pergjegjes 
ne numerin cel: 0692139320.  
Regjistrimet kane filluar, Shpejtoni .
Kurset per kete sezon fillojne me 10 Prill 2016
       
Shoqata e personave  me Aftesi te Kufizuar.
 
 
f_kursi2.png
       
F_Nj.png

 


Kurse Kompjuteri dhe Anglisht - nga shoqata le 24/08/2015 @ 19:07


 

LAJMERIM  

 
 
Shoqata e Personave  me Aftesi te Kufizuar  me qender  ne Tirane, me adrrese prane  21 Dhjetor tek godines se Njesise Bashiake Nr.7. Organizon kurse Kompjuteri dhe te gjuhes Angleze pa pagese per femijet e Invalideve , jetime dhe te familjeve ne nevoje  nga mosha 12-18 vjec.( falas: libra , fletore, si dhe dhurata per student  me te mire si dhe nje pakete ushqimi cdo dite  ne fund kursi). Kush deshiron te regjistroje femijen ne keto kurse si dhe per nje informacion me te detajuar ju lutemi te kontaktoni me personin pergjegjes ne numerin cel: 0692139320.  
Regjistrimet kane filluar, Shpejtoni .
Kurset per kete sezon fillojne me 15 shtator 2015.  
         
Shoqata e personave  me Aftesi te Kufizuar
 

Projek ligji PAK - nga faiku le 21/07/2014 @ 16:24


 Sipas Projekt ligji te ri per PAK po behet nje zhurme e madhe dhe mendoj e pa drejte,  projket ligji i ri  eshte nje ligj qe ne thelb ka perfshirejen  e te gjithe grupeve me aftesi te kufizuara dhe ligji i vjeter linte jashte disa grupime serioze qe nuk u bene kurre pjese e politikes qofte majtas apo djathtas, por punojne ne perputhje me ligjet per Shoqatat jo qeveritare , Pse i tremben disa drejtues shoqatash ketij ligji bashkekohor, cfare nuk u pelqen, se duan akoma  qe te paguhen me taksat e shqiptareve, le te konkurojne me projeklte dhe le te fitojne, le  te afrojne sherbime dhe qe komuniteti i PAK ti mbeshtese jo me me favore te dashur miq, demokracia ,e drejta , liria dhe ligji jetoje bashke , pra edhe neve te na jepet mundesia te konkurojme. Pse kane frike nga te drejta e barabarta mes grupimeve. Kur dhe nje individ i vetem ka te drejte e vet dhe jo te detyrohte te behet me pa tjeter antari shoqates tende apo atij tjetrit jashte vullnetit dhe deshire se tij. shpresoj te me kuptoni 

projekt ligji iri - nga Vasili le 21/07/2014 @ 12:08

 Proj.ligj.i ri per PAK i miratuar nė parim nė K.Ē.S, ka per qellim te mbroje drejt per drejt PAK. Ne falenderojme Ministri Velija si dhe komisioni  e Ceshtje  Sociale per kalimin e ketij ligji ne Kuvend. U bejme  thire PAK te mos bien pre e disa drejtuesve te shoqatave , te cilet ne emer te personave me aftesi te kufizuara kerkojne ti bejne presion qeverise per te ruajtur favoret e fituara . Me projekt ligjin e ri ata humbasin favoret e ndersa personat e vertete me aftesis te kufizuar do te shpetojne nga abuzimet  e krijuara dhe do te fitoje respektin dhe moralin e tyre te neper kembur. Ftojme Deputete e Kuvendit ta miratojne kete proj.ligj,si autokritike per te korigjuar te kaluaren, ku politika e majte dhe e djathte ne pergjithesi nuk ka qene e vemendeshme ndaj nesh . Ne shpresojme se do te fitoje e drejat e PAK dhe jo e disa kryetareve te cilet jane kthyer ne pashallare te kuq.

Te ndryshoje Statusi i Invalidit Te Punes - nga petriti le 20/07/2014 @ 12:14

Te dashur Lexues jepni Opinionin tuaj rreth kesaj teme te mbrehte sociale

Kohe e fundit po diskutohet shume per ndryshimin e ligjit per PAK, ky ndryshim eshte shume i domosdoshem..Ligji Nr.7889 dt14.121.1994 " Per statusin e Invalidit" mendojme se i ka kaluar koha dhe nuk i pergjigjet situatave te reja te krijuara, pra kane kaluar 20 vjet. Ne Ligji Nr.7889 dt.14.121.1994 " per statusin e Invalidit" i ndryshuar me Ligjin Nr.8052 Dt.21.12. 1995. Jane verejtur shume fenomenen negative. Ne kete shkrim do te ndalemi tek nein 4 i ketij ligji qe deformon konceptin  juridik te te drejtave te njeriut.
Ky nene eshte antiligjor dhe anti kushtetues per keto arsye.
 • Detyron PA te kufizuara te antresohen vetem ne nje shoqate jashte vullnetit te tyre duke shkelur mjaft rende ne dinjitetin , te drejten e organizimit , pjesemarjes, te drejte e lirise mendimit si dhe akses te barabarte para ligjit.
 • Nxit pabarazine mes organizatave qe mbrojne interesate P.A te Kufizuara 
 • duke u bazuar ne ligjinper funksionimin e Sigurimeve Shoqerore,i eshte hequr e drejta nje Institucioni qe e ka ne kompedenccekete praktike,dhe dublohet nga nje shoqate joqeveritare.
Ja argumentat e nevojshme per kete problem.

Te gjitha praktikat e kryera dhe qe vazhdojne te kryhen, ne zbatim te ketij ligjinr.7889 dt14.12.1994  " PER STATUSIN E iNVALIDITTE PUNES" te ndryshuar qe thote : Invalidet paisen me deshmi Zyrtare indentifikimi. deshmia leshohet nga shoqata ee Invalideve te punes ne baze te KMAC. Me kete ndryshim ligji i hiqet kompedenca I.S.SHoqerore dhe i jepet nje shoqateje jo qeveritare. shkelet barazia mes Shoqatave, shkelet ligji per funksionimin e shoqate joqeveritare te cilat funksionojne ne baze te ligjit Nr.8788,dt.7.5.2001 ku ne nenin 6 qe thote" Organizatat jofitimprurese e ushtrojne veprimtarine e tyrene menyre te panvarur nga organet e shtetitdhe interesat shteterore.Ligji Nr7889 dt 14.12.1994 neni 4 i ndryshuar me ligjin Nr 8052dt21.12.1995 Per stausin e Invalidit te punes" bie ne kundershtim me :    
A. Kushtetute e republikes se Shqiperise perkatesish ne nenet 15,dhe 46, ku thuhet shprehimisht se:
Neni 15.
1. Te drejtat dhe lirite themelore te njeriut jane te pandashme, te patjetersushme e te padhunueshme dhe qendrojne ne themel te te gjithe rendit Juridik
2.Organet e pushtetit Publik , ne permbushje te deturave te tyre , duhet te respektojne te drejta dhe lirite themelore te njeriut, si dhe te kontriboje ne realizimin e tyre.
Neni46.
1.Kushdo ka te drejte te orrganizohet kolektivisht per cfardo qellim te ligjshem.
2.regjistrimi ne Gjykate i organizatave behet sipas ligjit.

B. Gjithashtu ky neni i ketij ligji bie ne kundershtim te plote dhe me keto akte nderkombetare si:
 •      Deklarata Universale  e te drejtave te njeriut , neni 20 shprehet:
1. Cdo njeri ka te drejten e lirise per tu mbledhur dhe per tu bashkuar ne organizata paqesore .
2. Askush nuk mund te  detyrohet te beje pjese ne nje organizate.
 • Pakti Nderkombetar lidhur me te drejtat civile dhe Politike" nenei 22 paragrafi 1. Cdo person ka te drejte te bashkohet lirisht me te tjeret, perfshi ketu edhe te drejten per te formuar shoqata sindikata dhe per te marre pjese ne to per mbrojtjen e interesave te veta.
 • Konventa Europiane e te Drejtave te Njeriut neni 11 shprehet:                                1. Cdo person ka te drejten e lirise se mbledhjeve paqesore dhe te lirise se bashkimit ne shoqata, perfshite drejten per te formuar bashke me te tjeret sindikata dhe per te hyre ne sindikata per mbrojtjen e interesave te veta.     Ne keto kushte  synojme per ndryshimin e"Statusit te Invalidit te punes" ne teresi si dhe ne vecanti neni 4 i tij i ndryshuar me ligjin Nr. 8052 dt.12.12.1995 Ky ndryshim do te  zgjidhe nje problem te mbrehte social, moral diskriminues sic eshteai i garantimit te te drejtave te njeriut aftesi te kufizuar, ku nepermjet ketij permiresimi do te kontribohet ne rruajtjen e dinjtetit te personit me aftesi te kufizaur, dhe do te clirohet nga te gjitha format abuzive qe jane si pasoje e vendimeve dhe udhezimeve te dala nga neni 4 i Ligjit Nr.7889 Dt.14.12.1994  "Per statusin e Invalidit te punes" ndryshuar. Keshtu sigurohet nje praktike mosdiskriminuese e ketyre shtresave dhe zbusin problemet sociale te krijuara deri tani si pasoje e mbartjes nga ky ligj.
                                             

FillimKthimi [ 1 2 3 ] VazhdimiFund
Donation
  Ēdo donacion mund ta kryeni pranė : RAIFFEISEN BANK

  Nė numrat e llogarisė:
 • 0 1 0 1 0 0 1 9 4 6    ( Dhurim nė LEK ),
 • 8 0 1 0 0 0 1 9 4 6    ( Donatione en €URO ),
 • 8 0 2 0 0 0 1 9 4 6    ( Donatione in DOLLAR USD ).
  FALEMINDERIT.
Special !

50% ULJE

ne sherbimet dentare

AKORD me KLINIKAT "VIP"


ēmimi 500 lek

Interviste Press

ligori_img.png


 Me shkrimtarin  Ligor Shyti  
(Reportazh.......)

Partner

http://www.adpa.info/img/pub/topograf_buton.png
Hits : 213
Hits : 429
Hits : 429

Shtoni reklamen tuaj

T O P